Dorpsfeest Rijsenhout staat deze editie in teken ’met elkaar’

Hein Flach
Rijsenhout

Het korte maar krachtige thema voor het dorpsfeest in Rijsenhout dit jaar luidt: ’Met elkaar’. Met elkaar organiseren, overleggen, opbouwen en feestvieren. Het feest begint zondag 11 juni en duurt tot en met zaterdag 17 juni.

Het thema is niet voor niets gekozen. Vorig jaar was nog sprake van de Feestweek Rijshout, en lag de organisatie in handen van een andere club mensen. Dat liep toen bijna fout, want de Feestweek Rijsenhout ’vergat’ op tijd een vergunning bij de gemeente Haarlemmermeer aan te vragen voor het evenement. Daardoor ging ook de traditionele wielerronde bijna niet door. Op het allerlaatst kwam het alsnog rond en gaven gemeente en politie toestemming. De Feestweek ging toen in afgeslankte vorm nog door.

Een nieuwe groep mensen onder aanvoering van dorpsfeestvoorzitter Lenhard Biesheuvel heeft er een snok aan gegeven. De nieuwe stichting heeft zich ook een nieuw logo aangemeten; een belangrijk element daarin is het standbeeld dat op de Werf te vinden is. ’Veel oudere Rijsenhouters hebben hier in hun jeugd wel eens bij gezeten of op gespeeld. Het beeld stelt een familie voor. De organisatie vond dat passend en herkenbaar’.

Op 27 april nam burgemeester Weterings tijdens een bezoek aan Rijsenhout al het eerste exemplaar van de dorpsfeestkrant in ontvangst. In het krantje was overduidelijk te lezen dat het evenement dit jaar vooral in het teken staat van sportactiviteiten. Er is een sportmeerkamp verdeeld over drie dagen en donderdag is de vermaarde Wielerronde van Rijsenhout. Ook is er voor de kinderen een leuke activiteit: een dikkebandenrace.

Voor de ouderen is er een 55+-beurs en er zijn avonden om te bridgen en te klaverjassen.

Het programma van het dorpsfeest in Rijsenhout is samengesteld in nauw overleg met verenigingen en instellingen die in het dorp actief zijn. Inmiddels, zo laat de organisatie weten, is de vergunningaanvraag richting de gemeente de deur uit.

Enkele hoogtepunten: Zondag 11 juni is er om 10 uur een gezamenlijke kerkdienst in de Ontmoetingskerk. ’Rijsenhout, schat in de akker’ is het thema. Om 12 uur is er een motortoerrit vanuit Dorpshuis De Reede over een afstand van ongeveer 125 kilometer. Eerder, om 11 uur, is er in het dorpshuis een Pokémontoernooi. Maandag 12 juni is er een klaverjastoernooi, dinsdag de 55+-beurs en een pubquiz, woensdag de buitenspeeldag, donderdag de wielerronde, en zaterdag 17 juni het afsluitende ’Fout en Goud’-feest in het dorpshuis.

Informatie: dorpsfeestrijsenhout.nl

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.