Schuld Young Boys Haarlem meer dan één miljoen

Young Boys Haarlem wordt dinsdag faiiliet verklaard door de rechter. Archieffoto Michel van Bergen

Young Boys Haarlem wordt dinsdag faiiliet verklaard door de rechter. Archieffoto Michel van Bergen

Patrick van den Hurk
haarlem

De rechtbank in Haarlem spreekt dinsdag het faillissement uit over voetbalclub Young Boys. De club heeft een schuld van dik één miljoen euro.

Young Boys besloot anderhalve week geleden onmiddellijk alle elftallen uit de competitie te trekken, omdat de schuldenlast te groot was geworden. Het bestuur zag zich genoodzaakt het faillissement aan te vragen.

Young Boys heeft van de fiscus een aanslag gekregen van 950.000 euro, omdat het al jaren geen of te weinig loonbelasting heeft betaald. Daar boven op eist de belastingdienst een ton, omdat ook de omzetbelasting van de kantine niet is voldaan. Daarnaast heeft de club de gas- en elektrarekening niet betaald en zijn er leveranciers die nog geld te goed hebben. Een door de rechtbank aan te stellen curator zal zich vanaf vandaag buigen over alle vorderingen, die bij elkaar opgeteld ruim een miljoen euro bedragen.

Mogelijk valt voor de curator nog wat geld te halen bij sponsors. Die trokken ijlings hun handen af van de club, nadat de politie een half jaar geleden een inval had gedaan bij Young Boys.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.