Basketbalclinic in buitenlucht voor jonge Zwanenburgers

Marvin Martina laat de jeugd nog even zien wat hij kan.© foto Hein Flach

Hein Flach
Zwanenburg

De bekende oud-topbasketballer Marvin Martina uit Haarlem, die onder meer voor Akrides uitkwam, was woensdagmiddag aanwezig bij de opening van een nieuw basketbalveld in Zwanenburg. Hij gaf een clinic waaraan tientallen kinderen deelnamen.

Voorzitter Frank Gerritse van de basketbaltak van omnivereniging Christofoor had het zekere voor het onzekere genomen. Hij had zeventig basketballen in een netje meegetorst. Kinderen in de leeftijd van 6 tot 14 jaar konden zodoende in de praktijk kennismaken met de sport. Elke woensdagmiddag van 15 tot 16.30 uur, tot de zomervakantie, kunnen kinderen een training krijgen.

De basketbalafdeling van Christofoor bestaat sinds 2011, eigenlijk vanaf het moment dat het Haarlemmermeerse college van B en W het besluit nam dat er in Zwanenburg een nieuw dorpshuis en een nieuwe sporthal mogen worden gebouwd. Vooralsnog is de bouw nog niet begonnen, omdat de Raad van State eerst een drietal bezwaren tegen de vaststelling van het nieuwe bestemmingsplan moet behandelen.

Enkele jaren geleden verrees er in Park Zwanenburg een eerste basketbalveld in de open lucht. Gisteren was de officiële opening van een tweede buitenveld aan De Banne, naast het trapveld. Voor de inrichting daarvan heeft Christofoor een subsidie ontvangen vanuit het Schipholfonds.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.