Nog dit jaar onderzoek parkeergarage Oost

Richard Stekelenburg

Er komt nog dit jaar een onderzoek naar de haalbaarheid, wenselijkheid en betaalbaarheid van een parkeergarage aan de oostkant van Haarlem.

De gemeente heeft inmiddels ook een locatie in het vizier. Het gaat om de plek van de oude NS-werkplaatshallen op de hoek van de Amsterdamsevaart en de Gedempte Oostersingelgracht. Die komen over afzienbare tijd leeg. De gemeente mikt nu dus op een locatie aan de 'overkant' van het Spaarne. Eerder werd vooral gezocht aan de rand van de binnenstad. Of de parkeergarage er ook daadwerkelijk komt, is geen zekerheid. Vorig jaar liet wethouder Rob van Doorn (verkeer, GroenLinks) weten niets te zien in de bouw van een extra garage aan de oostkant van de stad als de nut en noodzaak daarvan niet heel hard werd aangetoond. Hij wees in dat verband nadrukkelijk op de slechte bezettingsgraad van een aantal van de huidige garages.

Het voller krijgen van de huidige garages is daarom een van de speerpunten van de concept parkeervisie die Van Doorn deze week heeft gepresenteerd.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.