B&B vol stijl en verrassing

Mirjam van Twisk

Nederlanders zijn dol op ranglijstjes. In de zomerrubriek ’De Eerste de Beste’ richten we ons op de hoogste regionen van een Nederlandse ranglijst op toeristisch gebied. Deze week de beste Bed&Breakfast van Nederland: Villa Oldenhoff in Abcoude, winnaar van de Zoover Award 2013

Een slingerweggetje tussen de akkers voert naar rivier de Holendrecht. Villa Oldenhoff staat te stralen op een idyllisch plekje aan het water. Het pand oogt oud en klassiek, maar is van recente datum. Zowel binnen als buiten voert het gevoel voor stijl de boventoon. Het oprijden van het terrein voelt meteen als thuiskomen.

Binnen wacht de ene verrassing na de andere. De kamers zijn ruim en licht, eenvoudig maar smaakvol ingericht en van alle gemakken voorzien. „We hebben niet bezuinigd op de inrichting’’, vertellen de eigenaren Suzanne en Han van Blokland. ,,We willen dat onze gasten zich hier goed en comfortabel voelen.’’

Omdat het pand nieuw is gebouwd (de originele boerderij is in 2005 afgebrand) kon het echtpaar alles naar eigen inzicht creëren. Anders gezegd: deze moderne Bed&Breakfast is speciaal voor dit doel gebouwd. ,,Je zit niet bij iemand in huis.’’

De slaapplek en het ontbijt kregen prioriteit. De keuze voor de luxe bedden van Jensen is gemaakt na ’veel proefslapen’. Perfecte wasgelegenheden –in sommige kamers zelfs een vrijstaand ligbad!– zijn voorzien van een stortdouche. Er stroomt meteen warm water zodra je de kraan opendraait.

Een ijskast, magnetron en espresso-apparaat maken onderdeel uit van de kleine keuken. Wijn, frisdrank en nootjes staan klaar voor de gast. Een docking station wacht op installatie van eigen apparatuur, zodat je je favoriete muziek kunt afspelen. Uiteraard is er wifi. Kijk daar, een eigen naambordje op de deur. Dat verhoogt het gevoel dat je welkom bent.

Het ontbijt biedt smakelijk brood, verse jus, lekkernijen van de plaatselijke slager en prima koffie. Aanschuiven kan in de fraaie keuken, onder meer bereikbaar via een ondergrondse gang. Bij mooi weer verhuizen de houten tafels naar buiten.

Bootje

Op loopafstand ligt een gerenommeerd restaurant. En met een bootje (te huur) ben je in een uur in Amsterdam. Op de fiets naar een concert in Ziggo Dome of een voetbalwedstrijd in de Amsterdam Arena? Geen enkel probleem: je bent er in een oogwenk.

Ook belangrijk: Suzanne en Han van Blokland zijn de ideale gastvrouw en -heer. De ontvangst is vriendelijk, ontspannen en warm. Een welkomstdrankje staat klaar. ,,Het moet menselijk blijven’’, vinden ze. Het resultaat: een bezettingsgraad van boven de 90 procent. Op tijd boeken is dus aan te raden.

Wat nog meer?

Suzanne zou ’graag eigen jam’ bij het ontbijt op tafel zetten. „Maar we hebben nog geen eigen moestuin. Daar komen we niet aan toe.’’

www.villaoldenhoff.nl

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.