Medewerkers AM Groep naar Meerlanden

Bart Boele
Hoofddorp

Tien medewerkers van de AM Groep die bij afvalverwerkingsbedrijf Meerlanden werken zit de komende drie jaar goed. De twee overheidsbedrijven hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend.

De tien werken bij de groenvoorziening in Aalsmeer en vormen daar 45 procent van de formatiebezetting. Tot nu toe werd het personeel ingehuurd. Voortaan zijn ze in dienst van Meerlanden.

De regionale AM Groep levert werkplekken aan WSW’ers, mensen met een indicatie voor de sociale werkplaats.

De toekomst van de AM Groep is allerminst zeker. Het bedrijf werkt voor de gemeenten Haarlemmermeer, Aalsmeer, Amstelveen, Uithoorn en Ouder-Amstel en die gemeenten willen hun samenwerking beëindigen.

Wat er met het bedrijf AM Groep gaat gebeuren is nog onduidelijk. HAP-wethouder Ap Reinders, tevens voorzitter van het AM-bestuur, komt binnenkort met voorstellen naar de gemeenteraad.

Bij de AM Groep werken nu zeshonderd mensen ’met een afstand tot de arbeidsmarkt’, waarvan ongeveer de helft uit Haarlemmermeer komt. Sinds 1 januari moet de gemeente Haarlemmermeer echter 1.800 mensen aan werk helpen, ook iedereen die in de bijstand of een andere regeling zit.

Daarvoor wordt de Werkorganisatie Haarlemmermeer opgericht. In hoeverre (een deel van) de AM Groep daarin op kan gaan is nog niet duidelijk. B en W komen voor de zomer nog met voorstellen naar de gemeenteraad.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.