Apparatuur alleen nog opgeladen mee naar VS

1 / 2
Peter Lodewijks

Reizigers die rechtstreeks naar de Verenigde Staten vliegen mogen niet meer aan boord met elektronische apparaten waarvan de batterij niet is opgeladen.

Op het vliegveld wordt tijdens een extra controle aan de gate reizigers verzocht hun elektronische apparatuur uit de beschermingshoes te halen en aan te zetten. Als het apparaat aantoonbaar is opgeladen mag het in de handbagage mee het vliegtuig in. De maatregel geldt voor alle elektronica met batterijen zoals telefoons, laptops, tablets, camera’s, e-readers, kleine spelcomputers en mp3-spelers. Als een apparaat niet aangezet of niet uit de beschermhoes gehaald kan worden, mag het niet mee het vliegtuig in. Een ingenomen apparaat wordt in overleg later terugbezorgd bij de eigenaar.

De maatregel, die alleen voor handbagage geldt, is het gevolg van strengere veiligheidsvoorschriften die de Verenigde Staten onlangs hebben ingevoerd. De Amerikanen maken zich grote zorgen dat terreurorganisaties mogelijk explosieven proberen te ontwikkelen die moeilijk op te sporen zijn.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.