Tweetal aangehouden in Haarlem voor handel en bezit verdovende middelen

© Foto: ANP

Haarlem

Twee mannen van 19 en 59 jaar zijn vrijdagmiddag omstreeks 17.30 uur aangehouden op het Ripperdapark in Haarlem voor handel in en bezit van verdovende middelen.

De 19-jarige man reed op de Nassaustraat toen hij door zijn gedrag de aandacht trok van surveillerende agenten. De agenten besloten de Haarlemmer te volgen en waren even later getuige van een ontmoeting met de 59-jarige man. Duidelijk was dat er iets over en weer werd gegeven.

Dit was voor de politie genoeg reden om de 19-jarige staande te houden, maar hij wilde niet stoppen en ging ervandoor. Nadat de verdachte werd klemgereden, ging hij er te voet vandoor. Na een korte achtervolging wist een agent de man in de kraag te vatten.

Tijdens de aanhouding probeerde de Haarlemmer zich nog te ontdoen van witte en bruine bolletjes, maar dit werd door de politie gezien. De bolletjes zijn in beslag genomen en de man is overgebracht naar het politiebureau.

De 59-jarige man, ook woonachtig in Haarlem, werd eveneens staande gehouden. Bij hem trof de politie meerdere bruine bolletjes aan. Ook hij is overgebracht naar het bureau. De bolletjes zijn in beslag genomen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.