Geen winnaar in conflict Wijkraad Vijfhoek

Geen schadevergoeding in kort geding rond Wijkraad Vijfhoek. Foto Rick Taekema

Rick Taekema
Haarlem

De rechter oordeelt dat de penningmeester van de Wijkraad Vijfhoek zijn voorganger onheus heeft bejegend door hem te betichten van verduistering.

De rechtbank Haarlem is van oordeel dat Robert van Dooren onzorgvuldig en onrechtmatig heeft gehandeld. Hij zei in de jaarvergadering in april dat de wijkraad aangifte had gedaan tegen ex-penningmeester Rob Mollee.

De rechter concludeert dat Van Dooren zich zorgvuldiger had kunnen en moeten uiten. Daarnaast vindt de rechter dat Mollee zelf heeft bijgedragen tot een escalatie. En wel zodanig dat het te ver zou gaan om Van Dooren tot rectificatie en schadevergoeding te veroordelen. Door stelselmatig inzage in bepaalde rekeningen op naam van de wijkraad te weigeren, heeft Mollee ertoe bijgedragen dat de wijkraad aangifte heeft gedaan.

Goede eer

Mollee heeft twee weken terug alsnog een kort geding tegen Van Dooren aangespannen, nadat het OM een eerdere aanklacht wegens smaad seponeerde. Mollee voelde zich namelijk in zijn goede eer geschaad en eiste voor de gewraakte uitlatingen van Van Dooren 15.0000 euro schadevergoeding en een rectificatie op kosten van Van Dooren in deze krant. Zo ver wil de rechter echter niet gaan.

Beide partijen draaien zelf op voor hun proceskosten, omdat de rechter hen over en weer op enige punten in het ongelijk heeft gesteld.

Lees het volledige verslag in de krant van donderdag.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.