Boulevard Zandvoort weer wat mooier

Wethouder Kuipers is content met de nieuwe fotomuur in Zandvoort. Foto United Photos/Toussaint Kluiters

Richard Stekelenburg
Zandvoort

Stromende regen en herfstachtige kou weerhoudt Zandvoort er niet van om met oog op de komende zomer aan de verfraaiing van de boulevard te werken.

Zo was maandag rond het middaguur de eer aan wethouder Gerard Kuipers om de eerste foto aan de opgeknapte muur van het voormalige Dolfirama aan het Burgemeester Van Fenemaplein te hangen.

De afgelopen weken hebben vrijwilligers de tot voor kort knalblauwe muur keurig wit geschilderd. De expositie van Zandvoortse kunstwerken die er afgelopen jaren hing, wordt nu vervangen door fraaie nostalgische platen die de bezoeker een blik gunnen op het verleden van de badplaats. Even verderop komt hedendaags werk van Zandvoortse fotografen te hangen: foto’s van het circuit, de golfbaan het strand en de duinen.

Kuipers toonde zich er maandag content mee. De muur is volgens hem een ’echte blikvanger voor de bewoners en toeristen in Zandvoort. ’Met dank aan de mensen in Zandvoort die er - in de woorden van de wethouder ’gewoon de schouders onder zetten’.

Vrolijks

De Boulevard de Favauge staat de komende tijd nog meer vrolijks te wachten. Begin mei zullen er op de boulevard palmbomen worden geplaatst. Het plan daarvoor leidde hier en daar nog wel tot een tamelijke principiële discussie over de vraag of palmbomen niet al te ver afstaan van de natuurlijke flora van Zandvoort en omgeving.

Maar omdat het een proef betreft en de bomen in september weer worden weggehaald, kan dat punt altijd nog in de evaluatie achteraf worden meegenomen.

In juni worden net als vorig jaar kiosken geplaatst die de plaatselijk middenstand kan gebruiken als extra verkooppunt dan wel etalage. Vorig jaar stonden de kiosken er bij wijze van proef voor het eerst. Hoewel de proef niet op alle punten geslaagd uitpakte - zo waren sommige kiosken wat vaak gesloten - was er genoeg aanleiding om het project voort te zetten en uit te breiden.

City Skyliner

Een van de nieuwe grote knallers op de boulevard moet de 81 meter hoge City Skyliner worden. De mobiele uitkijktoren die eerder onder meer al te zien was in Wenen en Hamburg, had eigenlijk in april al een plek op het Badhuisplein moeten krijgen. De gemeente zegt echter meer tijd nodig te hebben voor diverse berekeningen over de precieze plaatsing om de veiligheid volledig te kunnen garanderen. In mei moet ook daar meer duidelijkheid over zijn.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.