Vueling vaker op Schiphol

Straf voor Vueling om weigeren compensaties© ANP

Frans van den Berg
Schiphol

De Spaanse prijsvechter Vueling gaat de komende maanden vaker vliegen vanaf Schiphol. Zes nieuwe bestemmingen worden geopend.

Jaren geleden had Vueling nog het plan om een base met eigen toestellen op Schiphol te openen, maar daar is het nooit van gekomen.

Maar de laatste jaren is de maatschappij weer fors aan het groeien en probeert het marktaandeel weg te snoepen van Transavia, Easyjet en Ryanair. Vueling is onderdeel van het concern met British Airways en Iberia.

Vanaf tien buitenlandse luchthavens is Vueling afgelopen jaren al meer gaan vliegen op Schiphol. Dit jaar komen daar zes nieuwe bestemmingen bij, een toename van de capaciteit met 61 procent. Deze maand was dat Milaan.

De vakantiebestemmingen Porto, Lissabon, Napels, Catania en Gran Canaria volgen dit voorjaar. Het meest opvallende is dat Vueling zich ook mengt in de strijd op de overvolle route Londen-Schiphol. Door Londen Luton vanaf 18 maart twee keer per dag aan te doen, wordt rechtstreeks het prijsgevecht aangegaan met Easyjet

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.