88-jarige Haarlemmer slachtoffer van babbeltruc

Milo Lambers
HAARLEM

Een 88-jarige man uit Haarlemmer is donderdagavond slachtoffer geworden van een babbeltruc.

Aan het begin van de avond haalde de man post uit zijn postbus bij het complex aan de Diakenhuisweg waar hij woont. Toen hij door de deur naar de centrale hal naar binnen liep, liep een vrouw met hem mee. De vrouw vertelde namens het ouderenfonds een bloemetje te moeten brengen bij een van de bewoners. Het huisnummer dat de vrouw opgaf, bleek het huisnummer te zijn van het slachtoffer. De man nam de vrouw mee en liet haar zijn woning binnen. Nadat de vrouw wat gegevens had genoteerd, ging zij weer weg. Overigens nam zij de bloemen weer mee.

Korte tijd later belde een vrouw. Zij gaf aan namens de politie te bellen. De vrouw vertelde dat de pinpassen van de man gestolen waren, maar dat de politie de dader te pakken had. De politie had alleen even voor de administratie de pincodes van de passen nodig. Gelukkig herkende de man de stem van de vrouw die juist bij hem was geweest. Hij gooide vervolgens de hoorn op de haak.

Bij controle bleken de bankpasjes van de man uit de slaapkamer gestolen te zijn. Vermoedelijk is een tweede persoon de woning binnengekomen toen de vrouw in gesprek was met de bewoner.

De verdachte was een jonge vrouw met een slank postuur en met een lengte van ongeveer 1,65-1,70 meter. Zij had een licht getint uiterlijk en lang zwart haar. Zij sprak Nederlands met een buitenlands accent.

Eventuele getuigen of slachtoffers van deze vrouw worden verzocht contact op te nemen met de politie op tel.nr. 0900-8844.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.