Overlast jongeren in Getsewoud

Bart Boele
Nieuw-Vennep

De overlast van jongeren in de wijk Getsewoud neemt toe. ,,De groepen op straat worden steeds groter en zijn door hun omvang al bedreigend voor sommige mensen’’, zegt wijkraadvoorzitter Krijn Goudzwaard.

Hij roept de gemeente Haarlemmermeer op om meer te gaan doen dan de afgelopen jaren. Hij stelt voor om een jeugdconferentie te houden voor alle betrokken partijen.

,,Het groeiend aantal jongeren in Getsewoud was tien jaar geleden al voorspelbaar, maar de aanpak van overlast laat hetzelfde beperkte lijstje zien’’, Goudzwaard. ,,Wat er wel is gedaan, is dat er veel sportveldjes in de wijk zijn aangelegd.’’

Maar dat is niet voldoende. ,,Met activiteiten in het Activiteitencentrum en de inzet van Meerwaarde is meer te bereiken. De aanpak van overlast is er wel, maar er kan meer aan preventie worden gedaan als de maatschappelijke partners samenwerken’’, aldus de voorzitter. Die partners zijn gemeente, politie en de stichting Meerwaarde.

De stichting Sportservice heeft inmiddels de handschoen al opgepakt.

Samen met Meerwaarde is er al een vaste zaalvoetbalavond voor jongeren. ,,Er wordt veel op straat gevoetbald en daar hebben mensen last van. Zo kwamen we op het idee van zaalvoetbal’’, zegt buurtsportcoach Joost Groenewegen. Elke maandagavond komen er zo’n twintig jongeren voetballen. De volgende stap is om met hen een toernooi te organiseren om meer jongeren uit de wijk te interesseren.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.