Vennepse Vespohal is weer een echt sportcentrum

Pret bij FreeStyle Gymnastic.© Foto PR

Ronnie van der Knaap
Nieuw-Vennep

Freerunning, salto’s op de trampolines, vanaf een muurtje Spiderman nadoen of de dodensprong uitproberen: bij FreeStyle Gymnastic in de Vespohal leefden sportievelingen zich zaterdag, op de dag van de opening, helemaal uit.

Met een bezweet gezicht komt Floor (10) de kleedkamer in gerend. „Het is zó leuk”, zegt ze, „heel anders dan eerst. Het is hier veel groter en er zit een huis bij waar je in kunt klimmen en vanaf springen.”

Floor was al lid bij FreeStyle Gymnastic, dat voorheen aan de Boekweitstraat gevestigd was. Maar in de gerenoveerde Vespohal valt duidelijk meer te beleven. „Het is wel tweemaal zo groot en tweemaal zo leuk”, weet ook Lucas(8), die samen met leeftijdgenootje Mats naar het nieuwe sportcentrum is gekomen. Mats is al bijna drie jaar lid.

„Sinds hij er met een feestje een keer geweest is”, vertelt moeder Manon. „Eigenlijk mocht hij er toen nog maar net op. Ze mogen niet te jong zijn, want ze moeten goed uit de schuimblokken kunnen komen.”

Blij

Zij doelt op de zogenoemde ’open foampit’, een van de drie landingskuilen waar de sporters een ’zachte landing’ maken.

„De andere landingskuilen zijn met airbags. Die hebben we zelf ontwikkeld”, vertelt Yvonne van Leeuwen, samen met Edgar Lindeman de initiatiefnemers achter FreeStyle Gymnastic, dat 2100 vierkante meter sport- en spelplezier biedt aan sporters vanaf 6 jaar tot begin dertig.

Zij kunnen lessen volgen in freerunning, turnen en trampolinespringen om zo het eigen niveau te verbeteren.

Veel Vennepers zijn blij dat de functie van de Vespohal weer ’in ere hersteld’ is. „Goed dat dit niet gesloopt is. Er is hier wat gesport, hoor ”, memoreren enkele dorpsgenoten. „Mooi dat dat nu weer kan.”

„Ik heb de dodensprong gedaan”, roept Mark (11), terwijl hij uitlegt hoe dat gaat. „Je doet je armen wijd en dan spring je van een muurtje af en aan het eind maak je een salto.” „En ik ging Spiderman nadoen en heel veel salto’s op de trampoline”, vult vriend Melle (10) aan.

Zijn ’leuke kunstjes’ gingen extra goed doordat ze gratis ’gripsokken’ kregen. „Die waren wel een beetje lastig aan te trekken, maar je kunt er veel sneller mee rennen.”

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.