Lekker doorrijden dankzij omlegging A9 bij Badhoevedorp

Wessel Mekking
Badhoevedorp

Dankzij de omlegging van de A9 bij Badhoevedorp kan het verkeer richting Amstelveen de laatste weken goed doorrijden. Het is een verademing voor menig automobilist, aangezien het verkeer in het verleden al bij knooppunt Raasdorp ’s morgens regelmatig opstroopte.

Maar, zo waarschuwt de Verkeersinformatiedienst (VID), het is nog te vroeg om te juichen. Pas als de Velsertunnel weer open is, kunnen harde conclusies worden getrokken over de gevolgen van de omlegging, aldus woordvoerder Frank Boer. Verkeer stroopt nu namelijk al op bij knooppunt Velsen, waardoor het zuidelijker sowieso minder vaak vastloopt. Boer vergelijkt het met een trechter waardoor het verkeer gedoseerd wordt toegelaten.

Maar de omlegging van de A9 zal zeker voor minder files zorgen, verwacht hij. Niet alleen omdat de nieuw aangelegde snelweg drie rijstroken in beide richting telt, maar ook omdat het oude klaverblad Badhoevedorp, ’een moeilijk knooppuntje’, verleden tijd is.

In de Top 50 van files van de VID over 2015 stond de A9 bij Badhoevedorp nog op plek 41. Een jaar later was het al uit die ’hitparade’ verdwenen door de afsluiting van Velsertunnel, analyseert Boer. Die opgeknapte tunnel gaat maandag weer open.

Vanuit Amstelveen moet het verkeer over de A9 nog wel dwars door Badhoevedorp rijden. De noordelijke rijbaan gaat dit voorjaar open.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.