Presentator Mart Smeets wijst Herman van der Zandt aan als opvolger

Herman van der Zandt. FOTO ANP

Dimitri Walbeek
haarlem

(Update reactie Van der Zandt) Mart Smeets heeft voor het eerst zijn opvolger benoemd. De keuze is verrassend. De 65-jarige anchorman van Studio Sport wijst collega Herman van der Zandt aan.

Dione de Graaff en Tom Egbers zijn het niet. Zelfs bijvoorbeeld Matthijs van Nieuwkerk grijpt naast de nominatie. Wat Smeets betreft draagt hij de actieve wielrenner Van der Zandt voor. Deze net 38-jarige nieuwslezer op radio en televisie viel op tijdens de verkiezingsuitzendingen in 2010 toen hij telkens met een zwaai nieuwe uitslagen op een scherm toverde.

Smeets: ,,Die beweging was geweldig. Laat ik het maar voor eens en altijd zeggen: Herman moet wat mij betreft de nieuwe anchor worden. Hij is grappig, enthousiast en heeft alles. Hij is een goede fietser ook. Dus geschikt om het wielrennen te doen. Hij gaat vanaf 29 augustus de Paralympics presenteren. Let maar goed op hem.’’

Haarlemmer Smeets was de afgelopen sportzomer 42 dagen achtereen op televisie te zien. Ongekend in de Nederlandse televisiegeschiedenis. Hij gaf in het verleden weleens af op de presentatiekwaliteiten van collega’s of de huidige generatie ’autocue-voorlezers’ op televisie. En nooit benoemde hij zijn opvolger.

Smeets zegt dat hij graag ’overdraagt’. Hij gaat bij de NOS voortaan elke vrijdag ’met de jonkies’ om de tafel zitten om ze te begeleiden. ,,Dat vind ik enig’’, zegt de columnist van deze krant, die afgelopen zondag in London zijn allerlaatste sportprogramma presenteerde. Of toch niet? Zaterdag verschijnt een uitgebreid interview met Smeets in deze krant.Herman van der Zandt reageert zelf via Twitter:

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.