Spoor dode man start na ruzie op plein IJmuiden

Jacob van der Meulen
Haarlem

Een 18-jarige Haarlemmer die uiteindelijk in een personenauto aan de Roolandweg in Haarlem is overleden, was betrokken bij een gewelddadig treffen eerder in de nacht van zondag op maandag in IJmuiden.

Midden op de Roolandweg voor een luxe-appartementencomplex in Schalkwijk trof de politie de rode Mercedes aan met daarin het levenloze lichaam van de Haarlemmer. Rond vier uur in de nacht werd de plek afgezet als plaats delict en startte een grootschalig onderzoek dat de gehele maandag voortduurde. Bewoners van het appartementencomplex verklaarden die nacht niets ongewoons te hebben gehoord.

Dat lag anders rond een plein aan de Betelgeuzestraat in de IJmuidense Zeewijk. Op dit plein met garageboxen en een supermarkt waar de achterzijden van een aantal woningen aan grenzen, kwam het tegen twee uur in de nacht tot ongeregeldheden. Omwonenden verklaarden desgevraagd dat op het plein zich vaker groepen treffen. Er zou daarbij ook sprake zijn van drugshandel. De politie houdt het plein al extra in de gaten.

Pas rond elf uur in de ochtend werd het plein afgezet voor sporenonderzoek. Markeringen maakten duidelijk dat op tientallen plekken en verspreid over grote afstand bloedsporen zijn ontdekt.

Jongeren die zich in de ochtend bij het plaats delict in Haarlem meldden, gaven aan de inzittende van de auto waarschijnlijk te kennen. Het bleef ondanks vele belangstellenden rustig aan de Roolandweg.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.