Dick ten Have nieuw raadslid HBB

Dick ten Have bij zijn installatie© foto HBB

Sjaak Smakman
Heemstede

Mede-oprichter van de lokale partij Dick ten Have is donderdag negen maanden voor de nieuwe raadsverkiezingen aangetreden als raadslid voor Heemsteeds Burger Belang.

Ten Have werd donderdag geïnstalleerd als opvolger van Gerlof Brinck, die om persoonlijke redenen afscheid heeft genomen. Ten Have was een van de mede-oprichters van de lokale partij in1993, die bij de verkiezingen van 1994 met vier zetels in de raad kwam. Dat aantal behaalde de partij nooit meer, totdat HBB in 2014 opnieuw iedereen verraste door met vijf zetels de grootste partij van Heemstede te worden.

Ten Have is naar eigen zeggen altijd betrokken gebleven bij zijn partij, al was de intensiteit wisselend. In 2014 stond hij tiende op de lijst, maar omdat een paar hoger op de lijst geplaatste kandidaten afzagen van het raadslidmaatschap, komt hij nu ’op driekwart van de wedstrijd’ in de raad, zoals hij het omschrijft.

De inmiddels gepensioneerde maar nog steeds werkzame Ten Have weet nog niet of hij na de komende raadsverkiezingen door wil gaan. Voorlopig is fractievoorzitter Annelies van der Have ’ongelooflijk blij’ met de ’HBB’er in hart en nieren’.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.