Peter Pontiac kan zijn ’Zesplankenkoorts’ afronden

STYX of de Zesplankenkoorts

Leontien van Engelen
amsterdam

Undergroundstrip-tekenaar Peter Pontiac zette enkele dagen geleden via de website VoordeKunst.nl een actie op om geld in te zamelen voor zijn nieuw uit te brengen werk ’STYX of de Zesplankenkoorts’.

Oud-Haarlemmer Peter Pollmann - de echte naam van Pontiac - zoekt financiële ondersteuning om zijn boek af te kunnen maken dat, zoals hij zelf aangeeft, gaat ’over de dood in het algemeen en in het bijzonder over de niet te genezen leverziekte die mijn leven beheerst of (als ik pech heb) zelfs eist’. En wel ’voordat de, wellicht niet meer alleen ’figuurlijk’ op te vatten, deadline onverhoopt afloopt…’

De reacties op de oproep op Voordekunst.nl overtroffen zijn stoutste verwachtingen. Binnen enkele dagen was het benodigde bedrag van € 17.500 binnen. En daar bleef het niet bij.

Dinsdagmiddag stond de teller al over de 20.000 euro. Hoewel het bedrag dus al ruimschoots gehaald is, loopt de actie gewoon door. Tot eind december kan er nog een bijdrage geleverd worden aan de totstandkoming van ’STYX of de Zesplankenkoorts’.

Donateurs worden, afhankelijk van de hoogte van het bedrag, op een bijzondere manier beloond door Pontiac.

Zie website voordekunst.nl.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.