Grote wapenvondst en explosieven bij Haarlemmer (27) [video]

Haarlem

In een flatwoning van een 27-jarige Haarlemmer aan de Edward Jennerstraat heeft de explosievenopruimingsdienst (EOD) woensdagmiddag explosieven geborgen.

De hele flat en een aantal woningen aan de Edward Jennerstraat die uitkijken over de Floris van Adrichemlaan worden ontruimd door de politie. Dat zijn zeker 24 woningen.

Op een terrein aan de Floris van Adrichemlaan worden de aangetroffen explosieven gecontroleerd tot ontploffing gebracht.

De EOD startte woensdagmiddag een onderzoek in het appartement op de tweede verdieping van de flat. Dinsdagavond deed de politie al een grote wapenvondst bij de Haarlemmer. Rond 16.30 uur woensdagmiddag werd duidelijk dat inderdaad explosieven in het appartement liggen.

Daarna werden acht omliggende appartementen in de flat ontruimd, volgens de politie ’uit voorzorg’. De bewoners werden elders in Schalkwijk opgevangen. Er werd een groot gebied rondom het huis afgezet met politielinten. Op straat staan veel mensen te kijken.

Na een melding van een omwonende werd de Haarlemmer dinsdagavond, rond 22.30 uur, in zijn woning aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit.

In zijn woning en een kelderbox werd een aantal vuurwapens en munitie aangetroffen. De politie deed woensdag nader onderzoek in de woning van de verdachte. Daarbij werden mogelijk explosieve materialen gevonden. De EOD is toen opgeroepen.

De verdachte is in de nacht van dinsdag op woensdag aan het politiebureau beoordeeld door een arts van de GGZ en daarna opgenomen. Hij blijft verdachte. De man heeft een psychiatrische achtergrond.

Een omwonende meldt dat de man na een periode van afwezigheid terugkeerde in de flat en af en toe in militaire kleding rondliep.

Foto’s: Mizzle Media

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.