Twee kruispunten in Toolenburg aangepast

De voorrang bij deze wegversmalling wordt in de toekomst geregeld.

Redactie Leiden en Regio
hoofddorp

Twee bekritiseerde kruispunten in Toolenburg worden aangepast. Ook heeft de gemeente Haarlemmermeer besloten de voorrangssituatie op meerdere plekken in de Hoofddorpse wijk duidelijker te regelen.

Dat zijn de uitkomsten van een overleg tussen wijkraad Toolenburg en een gemeentelijke afvaardiging afgelopen dinsdag. De wijkraad is tevreden over het gesprek.

De organisatie had een overleg aangevraagd, omdat ze ontevreden was over hoe werkzaamheden in de wijk waren uitgevoerd. Die aanpassingen waren nodig om van de wijk - met uitzondering van Altenburg - een dertigkilometerzone te maken. Volgens de wijkraad waren sommige werkzaamheden niet volgens afspraak uitgevoerd. Na het verhelderende overleg houdt voorzitter Theo Vermeulen het op ’spraakverwarring’ als reden voor het niet goed uitvoeren van aanpassingen. ,,We dachten elkaar te begrijpen.’’

Volgens Vermeulen wordt de voorrang bij de nieuwe wegversmalling op de Haya van Somerensingel bij het kruispunt met de Aletta Jacobsdreef geregeld. Hij is daar erg blij mee, aangezien het daar volgens hem niet veiliger was geworden.

Ook bij een ander bekritiseerd punt, de kruising Redenburgsingel-Manenburgdreef, worden op aandringen van de wijkraad aanpassingen gedaan, aldus Vermeulen. Hij verwacht dat hier een voetgangersoversteekplaats komt. Ook voorspelt hij dat het verkeer vanaf de Manenburgdreef voorrang moet gaan verlenen aan dat op de Redenburgsingel.

De woordvoerster van verkeerswethouder Derk Reneman (VVD) kan nog niet tot in detail ingaan op de aanpassingen. Wel bevestigt ze dat rond de twee genoemde kruisingen ’extra maatregelen’ worden getroffen. ,,Belangrijkste is dat de duidelijkheid van de voorrangswegen wordt vergroot, ook rondom het winkelcentrum’’, aldus de zegsvrouw.

Na de aanpassingen volgt een proef- en gewenningperiode van drie maanden. Daarna kunnen inwoners van Toolenburg hun ervaringen delen tijdens een buurtbijeenkomst, aldus Vermeulen.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.