Double Chevron viert feest

De elegante ’gangsterwagen’ Traction Avant, hier als cabriolet, kwam 80 jaar geleden op de markt. Foto Citroën

De elegante ’gangsterwagen’ Traction Avant kwam 80 jaar geleden op de markt. Foto Citroën

De elegante ’gangsterwagen’ Traction Avant, hier als cabriolet, kwam 80 jaar geleden op de markt. Foto Citroën

1 / 3
Peter Lodewijks

Citroën is misschien wel het meest eigenzinnige merk uit de gehele autogeschiedenis. Een bijzondere fabrikant, die als geen ander een eigen feestje verdient. Dat wordt in ons land jaarlijks gevierd onder de naam ’Citromobile’, het evenement waar iedereen Citroën ademt. Op 3 en 4 mei is het weer bij de Expo Haarlemmermeer te Vijfhuizen.

Het is de twintigste aflevering van dit feestje van Double Chevron, het merkteken van Citroën. En omdat Fransen nu eenmaal overal een feestje van maken is de jubileumeditie aangegrepen om een prachtige verzameling van 20 iconen uit de geschiedenis van het merk bij elkaar te brengen. Onder dit bijzondere 20-tal een Traction Avant, 2cv (Eend), een DS (Snoek), Méhari, Ami, Dyane, SM, XM, C6 en… een DS5. Als extraatje zullen ook de nieuwste modellen C1 en C4 Cactus te zien zijn. Er zijn tevens drie modellen die samen met Citromobile een jubileum vieren: dit jaar bestaat de Traction Avant namelijk 80 jaar, is de CX 40 jaar oud en viert de XM haar 25-jarig bestaan. Deze modellen zullen extra aandacht krijgen en niet alleen binnen te bewonderen zijn.

Op de 8000 vierkante meter grote beursvloer zijn vele stands uit binnen- en buitenland te vinden. Citromobile verwelkomt jaarlijks ongeveer tienduizend bezoekers, die op dit Franse feestje alles kunnen vinden wat met het Double Chevron en de Franse sfeer te maken heeft. Auto’s vormen de hoofdmoot, maar eromheen zijn er voor het hele gezin activiteiten.

Citromobile is komend weekeinde op beide dagen geopend van 10 tot 17 uur. De toegangsprijs bedraagt 11 euro voor volwassenen en 5 euro voor kinderen (tot 4 jaar gratis).

Parkeren bij Expo Haarlemmermeer is gratis en bezoekers die in een Citroën komen mogen hun ’voiture’ parkeren op een apart gedeelte van het parkeerterrein, dat daarmee een soort openluchtmuseum vormt.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.