Honkballers staan voor derde keer op tegen kanker

Monne Reitsma
Hoofddorp

Met 230 deelnemende kinderen is de derde editie van ’Baseball against cancer’ woensdag weer groter dan voorheen. Namens de organisatie laat Swen Huijer weten daar natuurlijk zeer blij mee te zijn. ,,Ons streefbedrag is dit jaar 10.000 euro. Dat hopen we na afloop van al onze activiteiten te kunnen overhandigen aan het Koningin Wilhelmina Fonds.’’

De speler van het Hoofddorpse Pioniers merkt dat er steeds meer belangstelling voor het evenement, dat gehouden wordt op de velden van Pioniers, komt.

Binnen drie jaar is de speciale honkbaldag uitgegroeid van iets kleins om geld op te halen voor deelname aan Alpe D’Huzes tot een zelfstandig evenement dat nauwe banden heeft met het KWF. Zo zal om 10.15 uur Michel Rudolphie, directeur van KWF, het evenement officieel openen.

Opbrengst

Aansluitend begint de clinic voor de jeugdige honkballers. Het inschrijfgeld bedroeg slechts 10 euro en de hele opbrengst komt ten goede aan het goede doel. ,,We hebben 0 euro aan uitgaven’’, zegt Huijer.

,,Daardoor gaat alles wat we binnenhalen naar het kankerfonds en dat is een goede zaak. Natuurlijk is dat niet mogelijk zonder sponsoring. Via lokale ondernemers hebben we tal van prijzen gekregen voor de loterij. We hebben meer dan 200 prijzen en daar zitten een flink aantal aardige prijzen bij.’’ Zo hoort bijvoorbeeld een shirt van de in de Major League actieve Anthony Rizzo (Chicago Cubs) tot de prijzen. Loten zijn te koop voor een euro per stuk en ook hiervan komt de opbrengst geheel ten goede aan het KWF.

Trots

Huijer erkent best wel een beetje trots te zijn op de groei van het evenement. ,,Je kan duidelijk zien dat gewaardeerd wordt wat we doen. We hadden vorig jaar rond de 200 kinderen en dat zijn er nu dus weer meer. Het is goed om te zien dat het populair blijft bij niet alleen de deelnemers, maar ook bij de instructeurs. We hebben een mooie lijst met instructeurs, die allemaal belangeloos aan deze dag meewerken.’’ Veel spelers van Pioniers staan op de lijst maar ook Rikkert Faneyte, een van de beste honkballers die Nederland ooit heeft gehad, is van de partij.

Nadere informatie staat op de website: www.baseballagainstcancer.nl

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen