Extra water bij Toolenburgerplas Run Hoofddorp

Dringen bij de start van de Toolenburgerplas Run in 2015.© Archieffoto Ton Hofstra

Wessel Mekking
Hoofddorp

De organisatie van de Toolenburgerplas Run heeft vanwege het zomerse weer extra water ingeslagen voor de loop van zondag. Bij de kiosk van restaurant Long Island en de finish worden waterpunten ingericht.

Overwogen werd om de loop te verplaatsen naar eerder op de ochtend of laat in de middag. Maar het eerste bleek organisatorisch niet mogelijk en het tweede zag de gemeente Haarlemmermeer niet zitten, vertelt mede-organisator Theo Vermeulen.

De organisatie overweegt het ’wedstrijdelement’ uit de loop te halen. Mocht het te warm zijn, dan worden bijvoorbeeld geen medailles uitgereikt aan de snelste lopers en worden de officiële looptijden pas dagen later bekendgemaakt. De wedstrijdleiding van Atletiekvereniging Haarlemmermeer neemt daar zondagochtend voor de start van de loop een beslissing over. De organisatie hoopt ook nog een regendouche neer te zetten voor afkoeling.

De kinderloop gaat om 11.15 uur van start. De volwassenen, die 3,3, 6,6 of 10 kilometer lopen, beginnen om 12 uur aan hun run. Inmiddels hebben zich driehonderd deelnemers opgegeven. Zondag kunnen lopers zich nog inschrijven vanaf 10 uur.

De Toolenburgerplas Run heeft een nieuwe start- en finishplek, bij restaurant Lieveling. Zondag wordt bij de plas ook de Sportfair Haarlemmermeer gehouden, waarbij allerlei sportclubs en organisaties zich presenteren.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.