'Raad loopt wél risico bij goedkeuring plan Badhoevedorp'

Sjaak Smakman
haarlemmermeer

n dan gaat het om miljarden, benadrukt directeur Peter Poot in een mail aan alle raadsleden als antwoord op de geruststellende woorden van burgemeester Theo Weterings van vorige week.

De ontwikkelaar is zoals bekend woest over de veel kleinere slinger die de A9 bij de omlegging gaat maken. Daardoor gaat hij precies lopen over de grond waar Chipshol Airport City wilde ontwikkelen.

Donderdag moet de gemeenteraad stemmen over het plan voor Badhoevedorp met daarin opgenomen dat nieuwe plan voor de A9. Poot liet vorige week de raad weten naast alle overige betrokken instanties ook de raadsleden aansprakelijk te stellen voor de schade als de raadsleden daar ’willens en wetens’ mee instemmen. Bij de mail heeft hij een aantal stukken over de kwestie gestopt waardoor de raadsleden zich straks volgens hem niet meer kunnen verschuilen achter het argument dat ze niet wisten wat er indertijd is afgesproken.

Burgemeester Weterings liet de raad vorige week weten dat Poot hen niet persoonlijk aansprakelijk kan stellen en dat ze zich geen zorgen hoeven te maken. Volgens Poot lopen ze wel degelijk een groot risico als ze vóór stemmen.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.