Nieuwe route voor Halloween-optocht door Floriande

,,Het plein staat hier na afloop vol met zo’n drieduizend man’’, zegt Marco Honsbeek, organisator van de Halloween-optocht.© Foto Wessel Mekking

Hoofddorp

Vanwege de vele deelnemers heeft de Halloween-optocht door Floriande dit jaar een andere route dan tijdens voorgaande edities. Behalve zo’n duizend kinderen doen ook veel ouders, opa’s en oma’s mee aan de sfeervolle wandeling. ,,Het plein staat hier na afloop vol met zo’n drieduizend man’’, vertelt organisator Marco Honsbeek, in het dagelijks leven eigenaar van cafetaria Verhage Floriande.

Het is de negende keer dat hij het Halloween-evenement op poten zet. ’Daar doet niemand aan mee. We hebben hier al Sint Maarten’, herinnert Honsbeek zich nog de lauwe reacties in aanloop naar de eerste optocht. Toch kwamen op de eerste Halloween-wandeling al zo’n 250 enthousiastelingen af.

Inmiddels is het uitgegroeid tot een grootschalig evenement. Vorig keer was het zo druk dat het onderweg soms bijna stilstond. Terwijl de laatste deelnemers nog moesten vertrekken, kwamen de snelste wandelaars alweer aan op het Genderenplein. Elk jaar bakken Honsbeek en zijn personeel duizend frikandellen voor de kinderen die door Floriande lopen.

De horecaondernemer besloot, in overleg met onder anderen de wijkagenten, de route aan te passen. ,,Het is iets langer, waardoor iedereen wat meer bewegingsvrijheid heeft.’’ De Halloween-optocht, op zaterdag 28 oktober, voert nu onder meer door het Schoutenhof. ,,Ik was daar nog nooit geweest, maar toen ik voor het eerst door dat hof liep, dacht ik: Dit is top!’’ Bewoners van huizen langs de route worden opgeroepen hun huis te versieren. Ze kunnen een van de prijzen winnen die beschikbaar worden gesteld door winkeliers in Floriande.

Verhage, dat eerder dit jaar flink werd uitgebreid, is al sinds begin deze maand in Halloween-sferen gehuld. Het maakt een bezoekje aan de eetzaak voor sommige kinderen een spannende belevenis.

De Halloween-optocht maakt onderdeel uit van de Floriande Wijkdag. Op het plein staan twee podia. Dansscholen strijden om een wisselbeker en Theater Zwuf geeft een voorstelling voor kinderen. Ook zijn de hele dag door speciale straattheateracts. Op het tweede podium is een heksen- en goochelshow. Honsbeek belooft na afloop van de Halloween-optocht een spectaculaire slotact.

Kinderen die mee willen doen aan de optocht, kunnen zich opgeven bij de Shoeby in Floriande. Ze krijgen gratis een lampion.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.