Onderzoek naar fietsverbinding in Parkwijk

Annalaura Molducci
Haarlem

Een onderzoek naar de mogelijke aanleg van een fietspad op de Fuikvaartweg en Nieuweweg in Parkwijk met de Boerhaavelaan riep donderdag vragen op in de Haarlemse gemeenteraad.

Het is een onderzoek naar de ontbrekende schakel op fietspadengebied en het is een project van de gemeenten Zandvoort, Bloemendaal, Heemstede en Haarlem. Fietsen is hot en er komen steeds meer elektrische fietsen. Aanleg van een goed fietspad is daarom belangrijk, zo is het idee. Vandaar een onderzoek om te kijken of de fietsverbinding er ook kan komen.

Daarvoor wordt het bureau Goudappel en Coffeng ingezet. Die rekent een bedrag van tussen de 21 en 26 duizend euro. Het onderzoek stond donderdag op de agenda in de raadscommissie beheer.

Floor Rodunner (PvdA): ,,Vijf interviews voor drieduizend euro? Dat moeten gemeenteambtenaren toch ook kunnen? Hebben we in beeld of zo’n fietspad er überhaupt wel kan komen?”

Daphne Huysse (GroenLinks): ,,Het is een serieus onderzoek. Mag dat niet door een professioneel bureau worden gedaan?” Anne-Feite Bloem (SP) vindt het een ’bullshit-onderzoek’. Bas van Leeuwen (D66) is ’ heel blij’ dat het Reinaldapark daardoor toegankelijker wordt.

Andere partijen zijn optimistisch kritisch. Wethouder Cora-Yfke Sikkema zegt dat het idee juist is om te kijken of er een fietsverbinding kan komen. De provincie betaalt daaraan mee. Ze vindt het ’idioot’ dat fietsers nu niet eens de Ringvaart over kunnen.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.