Alkmaarders opgepakt na klopjacht in Hoofddorp

© Eric van Lieshout

1 / 2
Frank Van Der Molen
Hoofddorp

De politie heeft na de achtervolging van een gestolen voertuig in Hoofddorp donderdagavond, waarbij een agent gewond raakte, twee personen aangehouden. Het gaat om mannen van 21 en 22 uit Alkmaar.

Dat meldt de politie vrijdagochtend. Donderdagnacht liet een woordvoerder van de politie nog weten dat er geen verdachte was opgepakt en leek het erop dat de bestuurder was ontkomen. Vrijdag meldt men echter dat er twee personen zijn opgepakt en dat hun rol bij het incident wordt onderzocht.

Het tweetal kon rond half twee in de wijk waar de aanrijding met een politievoertuig plaatsvond opgepakt worden. Volgens een politiewoordvoerder konden zij geen goede verklaring geven voor hun aanwezigheid hier. De twee worden vrijdag verhoord.

Over de achtervolging meldt de politie nu het volgende:,,Rond 23.00 uur zagen agenten een gestolen bestelbus rijden. Er werd een stopteken gegeven, maar de bestuurder negeerde dit en ging er vandoor. Agenten hebben de achtervolging ingezet. Op de kruising Van Heuven Goedhartlaan / Kleine Bult in Hoofddorp is de bestelwagen op een agent ingereden. Deze wist op tijd aan de kant te springen.

Tijdens de achtervolging is een agent op de kruising Haya van Somerensingel met de Caro van Eycksingel de macht over het stuur verloren. Het voertuig kwam op zijn kant tegen een boom tot stilstand. De agent is voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling heeft de politieman het ziekenhuis vannacht kunnen verlaten.

Het gestolen voertuig is tegen twee geparkeerde auto's tot stilstand gekomen. Daarna is de bestuurder de wijk in gevlucht. Onderzocht wordt of de aangehouden Alkmaarders in het voertuig zaten.''

(App-gebruikers zien een video hier)

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.