Make-over voor Linda

Nanska van de Laar

Linda (30) ziet er nog net zo uit als toen ze achttien was. Net als toen schiet ze gemakkelijk even een spijkerbroek aan. Longsleeveshirt erboven en klaar. Dat gaat een keer vervelen.

Linda loopt veel te veel in hetzelfde, vindt ze. Karin merkt op dat ze fijntjes gebouwd is. Linda kijkt daar zelf heel anders tegenaan. Ze is niet lang.

De pluspunten

Linda is volgens Karin goed geproportioneerd. Ze heeft mooie lijnen. Karin zegt dat ze een vrouwelijk figuur heeft dat ze absoluut moet laten zien. ,,Show the curves!’’

Het doel

Linda wil graag weten wat er nog meer kan. Het moet wel gemakkelijk blijven. In haar werk en thuis, met haar kinderen, loopt en sjouwt ze veel.

De vertaling

Er is best gemakkelijke kleding te vinden die niet lijkt op een spijkerbroek en een T-shirt. Leggings zijn uit den boze. ,,Iedere horizontale lijn maakt je korter", zegt Karin. ,,Als je ze dan toch wilt dragen, let er dan op dat ze ophouden op een smal punt en niet op een breed stuk been." De witte die Linda heeft kunnen allemaal weg, vindt Karin. Paul wil Linda’s haar wat oplichten met highlights.

Het resultaat

Het jurkje dat Linda aanheeft zit lekker. Het is van soepele stof waarin je goed kunt bewegen. Het is sixties. Ze draagt er nu hakken onder, maar deze kleding kan ook heel goed gecombineerd worden met platte schoenen. Die droegen ze volgens Karin vijftig jaar geleden altijd onder zo’n jurkje. Ook in haar bril keren haar eigen vormen terug.

Aan deze make-over werkten mee: Nr9/Neuf (jurkje, schoenen), 5th Avenue (oorbellen, armbanden en tas), Opticien Kuipers (bril).

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.