Alles over e-rijden op Nationale Instapdag Elektrisch Vervoer

1 / 4
Peter Lodewijks

Zaterdag 20 september staat in het teken van elektrisch rijden. Op de eerste Nationale Instapdag wil Natuur & Milieu zoveel mogelijk mensen kennis laten maken het rijden op stroom.

Eigenaren van een elektrische auto zullen tijdens de Instapdag bekenden en onbekenden de gelegenheid geven om elektrisch rijden te ervaren. Een soort ’open huizen dag’ dus, maar dan voor elektrische auto’s. Mensen die eenmaal met elektrisch rijden in aanraking zijn gekomen, zijn snel verslaafd. Tachtig procent wil niet anders meer, zo wijst Brits onderzoek uit, zegt Natuur & Milieu. Het ’tanken’ is goedkoop, het rijden is stil, schoon en ook nog eens plezierig.

De Instapdag is gekoppeld aan de Schone Lucht Rally 2014 voor emissievrije voertuigen. In acht gemeenten (Almere, Amsterdam, Amersfoort, Den Haag, Eindhoven-Helmond, Rotterdam, Tilburg, Utrecht) wordt een autorit voor elektrische en plug-in hybride-auto’s gehouden. De rally’s zijn allemaal ongeveer vijftig kilometer lang en aansluitend is er op de start/finish-locatie een bijeenkomst in het kader van de Nationale Instapdag Elektrisch Vervoer. In Den Haag vindt het hoofdevenement plaats.

Eigenaars van een elektrische auto en geïnteresseerden voor het maken van een testrit kunnen zich aanmelden via internet. Kijk op een van onderstaande webadressen:

www.instapdag.nl

www.schoneluchtrally.nl

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.