Wethouder Horn genomineerd voor beste lokale bestuurder

Wethouder Tom Horn (tweede van links) is genomineerd voor beste lokale bestuurder.© Foto United Photos/Paul Vreeker

Richard Walraven
Hoofddorp

De Haarlemmermeerse wethouder Tom Horn (PvdA) is door vakblad Binnenlands Bestuur genomineerd in de verkiezing voor beste lokale bestuurder. Horn heeft de verkiezing overigens niet gewonnen. Die eer ging naar de Brabantse commissaris van de Koning Wim van de Donk.

Zijn partijgenoot en gemeenteraadslid Fien Eveleens liet donderdag tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Haarlemmermeer weten niettemin trots te zijn op de nominatie van haar wethouder. ,,Tom hoort toch maar bij de beste vijftig bestuurders van het land.’’

De nominatie van Horn werd bekend gemaakt tijdens het VNG-congres. Hij dankt zijn nominatie aan kwaliteiten als ’communicatief, creatief en betrokken’. ,,Ik vind het heel eervol dat ik genomineerd ben. Het is een extra stimulans om verder te gaan met wat ik doe. Er is ook in Haarlemmermeer vaak kritiek op bestuurders. Dat weet je en ik denk dat ik er goed mee om kan gaan, maar dat betekent niet dat je ongevoelig bent voor een complimentje’’, aldus de wethouder, die aan zijn nominatie een certificaat over heeft gehouden.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.