’B-ploeg’ EDO klopt HFC in HD Cup

Monne Reitsma
Haarlem

Hij had zich wellicht een iets ander debuut als coach van HFC-zaterdag voorgesteld. Maurice Kuijper verloor met zijn nieuwe ploeg de eerste twee duels in de poulefase van de Haarlems Dagblad Cup en is uitgeschakeld. Ondanks dat overheerst er na de nederlaag tegen EDO bij de trainer ’een goed gevoel’.

HFC had bij winst nog een kleine kans om door te gaan naar de volgende ronde. EDO had zich dankzij overwinningen op Schoten en Hoofddorp al geplaatst voor de knock-out fase van het toernooi. Mede daarom trad EDO aan met een aantal A-junioren en weinig bekende gezichten. Een andere reden voor de afwezigheid van de ’grote namen’ was het feit dat EDO met zowel de zaterdag- als zondagtak een toernooi speelde op het eigen complex.

Lastig

Desalniettemin bleven er genoeg leuke voetballers voor EDO over om het de zaterdagvoetballers van de Koninklijke behoorlijk lastig te maken. Wat heet, bij rust stond het al 0-4. De jonge talenten waren totaal niet onder de indruk van het geroutineerde HFC dat vooral dertigers in de basis had staan.

De thuisploeg werd volledig overrompeld en het was aan de onzorgvuldigheid van de EDO-spitsen te wijten dat de score niet veel hoger uitviel. De toeschouwers aan de Spanjaardslaan wilden er net een telraam bij gaan pakken toen de wedstrijd volledig omsloeg.

Het zou te makkelijk zijn geweest om te zeggen dat de bezoekers het wel geloofden en gas terugnamen. De scherpte die in de eerste helft bij HFC ver te zoeken was, was nu terug. Medespelers wisten elkaar makkelijk te vinden en kansen werden veelvuldig gecreëerd.

Abraham

Dankzij doelman Jordan Abraham bleef EDO met een marge van twee doelpunten overeind. De van DEM overgekomen sluitpost voorkwam met een aantal katachtige reddingen dat er een handbalscore op het scorebord kwam te staan. Die tweede helft van HFC moet de nieuwe trainer moed geven, al viel de thuisploeg in het eerste bedrijf wel behoorlijk door de mand. ,,Ik maak me daar geen zorgen om”, zei coach Kuijper na afloop.

,,We zijn nog lang niet compleet en hebben niet veel getraind. We hebben de afgelopen weken nooit in dezelfde samenstelling kunnen spelen. Dan wordt het tegen een fris en jong EDO heel moeilijk. Wat betreft de tweede helft moet ik mijn ploeg een compliment maken. Conditioneel legden we het af. Des te knapper is het dat we kansen creëerden en beter waren. Daar houd ik me voorlopig aan vast.”

De van het Amstelveense RKAVIC overgekomen trainer heeft het ondanks de matige uitslagen in de HD-cup erg goed naar zijn zin bij HFC. ,,Je merkt aan alles dat het een grote club is. Alles is fantastisch geregeld en bovendien heb ik een hele leuke groep om mee te werken. Waar we gaan eindigen dit seizoen kan ik nu nog niet zeggen. Eerst maar eens zien hoe goed we zijn als iedereen er is.”

Overige wedstrijden

Vinden de verenigingen het nog wel interessant om deel te nemen aan de Haarlems Dagblad Cup? Het is namelijk uiterst teleurstellend dat het afgelopen weekeinde drie verenigingen niet in staat waren een elftal op de been te brengen.

VEW, DSOV en United Davo (za) bleken niet bij machte elf spelers bij elkaar te trommelen. Vooral vervelend voor de trainers van HBC, Bloemendaal (za) en United Davo (zo) die gehoopt hadden op het afwerken van een duel en nu niet konden spelen.

DSOV (zo) maakte het heel erg bont door op zaterdag wel een toernooi bij EDO af te werken, om vervolgens een dag later af te zeggen. Gelukkig zijn er ook ploegen die het toernooi wel serieus nemen. Titelhouder Hillegom heeft zijn zinnen op prolongatie van de titel gezet.

Verrassing

De formatie van trainer Bas Naber plaatste zich voor de tweede ronde door Zwanenburg met 4-1 te kloppen. Jasper van Trigt (2x), Jeroen Dedel en Mike Sobhi vonden het net. Bij Zwanenburg was Tim Reemer succesvol.

De grootste verrassing was de winst van Schoten op het tegenvallende Hoofddorp. Trainer Jasper Ketting zag Michel van Die tweemaal de juiste richting vinden. Raymon Ket schoot in eigen doel: 2-1.

Pancratius plaatste zich ook voor de volgende ronde door Van Nispen met 2-1 de baas te blijven. Walter van de Berg mocht de felicitaties bij Van Nispen in ontvangst nemen. Ralf Fenne en Rik van Veen mochten dat bij de formatie van Bart Jansen.

VSV (za) deed goede zaken door het nog ongeslagen UNO met 1-0 aan de kant te zetten. Jesse Kooijman was de matchwinnaar. ,,De ploeg moest vol aan de bak’’, aldus VSV-trainer Paul Meinders. ,,Maar de winst was verdiend.’’

Nonchalant

Zandvoort trad met een gelegenheidselftal aan tegen IJmuiden. Bob Schol (2x), Mitchell Post (2x), Wesley Heeres (2x), Leroy Krind (2x) en Mark van Urk straften deze nonchalante houding keihard af: 0-9.

DSK won met 4-3 van Hoofddorp (za). Niels Wirssing, Kinny Nieloo (2x) en Joery Zangoua waren succesvol. Voor Hoofddorp scoorden Jorn Alons (2x) en Robin Kroeze.

Haarlem/Kennemerland en Vogelenzang deelden de punten: 2-2. Ook Onze Gezellen en BSM kwamen een remise overeen: 2-2. Dennis van Wingerden en Mitchell Geeven scoorden voor Onze Gezellen. Bas Jobse en Jordy Hillenaar voor BSM.

RCH en Olympia Haarlem deden ook niets voor elkaar onder: 3-3. Xander Roosen (2x) en Christiaan de Vos voor RCH. Frencel Lewis en Faruk Yurdakan voor de bezoekers.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen