Negende Koorbiënnale levert veel moois op

De Koorbiënnale in 2015 bracht onder meer een optreden van Capella Amsterdam in de Philharmonie© Archieffoto United Photos/Rob van Wieringen

Leontien van Engelen

Vrijdag barst de negende Koorbiënnale los in Haarlem en - deels - in Amsterdam. Tot en met 9 juli is een verscheidenheid aan optredens bij te wonen.

Tien dagen lang zijn internationale vocale top-ensembles te beluisteren. Sommige concerten zijn gratis te bezoeken, andere tegen betaling. Sommige binnen, vele buiten. Luisteren of zelf actief meezingen, het kan allemaal.

De opening van de Koorbiënnale is morgenavond in de Grote of St.-Bavokerk waar het Latvian Radio Chamber Singers met het Nationaal Gemengd Jeugdkoor onder leiding van Sigvards Klava acte de présence geeft.

(Lees hier: De uitdaging van Beni Csillag en het Koorbiënnale Festivalkoor)

Het sluitstuk is 9 juli in de Philharmonie waar de Carmina Burana wordt uitgevoerd met niet alleen Arthur en Lucas Jussen op piano, maar ook met het enorme Koorbiënnale Festivalkoor onder leiding van Beni Csillag. Verderop in deze bijlage een gesprek met Csillag over het concert en de voorbereidingen van het Festivalkoor.

Een greep uit de andere programma-onderdelen van deze negende Koorbiënnale: de befaamde Hofjesconcerten die zo aan Haarlem verbonden zijn, een bijzondere muzikale rondwandeling op landgoed De Oeverplaats in Heemstede, een avondlijke fietstocht langs concerten op geheime plaatsen en Ballroom Dreams in de Stadsschouwburg.

Het volledige programma is te vinden op www.koorbiennale.nl.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.