Aanhoudingen voor drugshandel via dark web, doorzoeking Zandvoort

ANP
Zandvoort

De politie heeft dinsdag drie verdachten aangehouden in een onderzoek naar de handel van verdovende middelen via het zogenoemde dark web, het verborgen deel van internet.

De drugs zijn vervolgens via reguliere postpakketten verstuurd. Dat maakte het Openbaar Ministerie bekend.

De drie, een man uit Amstelveen (36) en een man (40) en vrouw (31) uit Amsterdam, werden dinsdagochtend aangehouden in hun woningen. In totaal heeft de politie vier woningen, een vakantiehuisje en drie garageboxen in Amsterdam, Amstelveen en Zandvoort doorzocht.

Een van de garageboxen in Amstelveen was tot de nok toe gevuld met softdrugs en benodigdheden voor de productie daarvan. In een andere box trof de politie een kluis aan met daarin een grote hoeveelheid softdrugs.

Verder nam de politie onder meer 13.000 euro aan contanten, vijftien dure horloges, weegschalen, sealmachines, laptops, mobieltjes, marihuana en voorgedraaide joints in beslag.

Het onderzoek naar de handel begon begin januari van dit jaar, na het onderscheppen van zes postpakketten met onder meer xtc, hasj, MDMA, lsd, cocaïne en amfetamine. Het OM verdenkt beide opgepakte mannen er onder meer van de drugs te hebben vervoerd en verzonden naar verschillende landen.

Het OM vermoedt dat zij dit deden voor, dan wel in samenwerking met een verkoper op het dark web.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.