Eerst liefde geven, dan krijgen

Peter Lodewijks

Eén van de meest clichématige dingen om te zeggen bij een recensie is ’uitsluitend leuk voor fans’. Het is een enigszins walgelijke quote, omdat het wat laconieks heeft en nuance mist. Toch is het wel een heel effectieve quote. Het geeft meteen aan voor wie de game interessant is. Op ’EA Sports UFC’ is die quote ook van toepassing. Alleen mist die deze keer nog een extra nuance.

’EA Sports UFC’ is namelijk niet alleen voor de fans. Het is voor de diehard fans. Je moet namelijk heel veel voor lief nemen om van de game te kunnen houden. Grootse probleem ervan is dat het spel in eerste instantie nauwelijks speelbaar is. Je zult eerst twee dagen moeten besteden aan het leren van alle vechtmoves. Daarna drie dagen om die enigszins te perfectioneren. En pas daarna kun je echt aan de slag. En dat is ontzettend vermoeiend, saai en complex. Dat is ook de reden waarom dit puur voor fans is. Het is een disciplinegame. Eentje waaraan je veel liefde moet geven voordat je enigszins wat van die liefde terugkrijgt. Het ziet er wel fantastisch uit en dat de makers van de ’Fight Night-serie’ (boksgame) erachter zitten, is duidelijk te zien.

Het heeft datzelfde fotorealistische en het puur meppen op elkaar voelt heerlijk aan. Tenminste, zolang je staat. Wanneer je eenmaal op de grond ligt en gaat worstelen, vervalt elke vorm van logica.

Weet je niet wat voor connectie ’UFC’ en worstelen hebben? Waarom heb je dan überhaupt de moeite genomen om dit stukje te lezen?

Game: EA Sports UFC (Electronic Arts), platform: PS4 (ook Xbox One), 3 sterren

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.