Getuigen garageoverval gezocht

Garagebedrijf De Badhoeve, waar de overval plaatsvond. Foto HDC Media/Joris van Venrooij

Redacteur Haarlems Dagblad
Badhoevedorp

De politie is een zoektocht begonnen naar getuigen van een overal op een garagebedrijf in Badhoevedorp. Dinsdagavond werd de eigenaar bedreigd door twee mannen, die vervolgens per auto vluchtten.

Garage De Badhoeve, op de hoek van de Jan van Gentstraat en de Rijstvogelstraat, ligt er de ochtend na de overval nagenoeg verlaten bij. Op een enkele medewerker na is er verder niemand aanwezig. In gebrekkig Nederlands zegt hij dat zijn baas zich bij een tankstation even verderop bevindt. Het winkeltje van het tankstation aan de Nieuwemeerdijk bedient wel klanten, maar ook hier is de eigenaar niet aanwezig. De vrouw achter de toonbank is verrast als ze hoort dat de garage de avond ervoor is overvallen. Hoewel ze enig ongeloof vertoont, verklaart het volgens haar wel waarom ze al de hele dag haar werkgever niet heeft kunnen bereiken.

Geschrokken

Volgens een woordvoerder van de politie heeft het voorval ervoor gezorgd dat de eigenaar erg geschrokken is. De man was de vorige avond aanwezig in de garage, toen er rond half tien twee mannen binnenkwamen. Ze bedreigden de eigenaar en stalen zijn portemonnee en een auto, waarmee ze vervolgens in onbekende richting vluchtten. De auto werd later uitgebrand teruggevonden in Amsterdam.

Op het industrieterrein waar De Badhoeve zich bevindt, was er vanwege het late tijdstip zeer weinig activiteit tijdens de overval. Vrijwel niemand in de buurt heeft iets gemerkt, zelfs de mensen in het naastgelegen bedrijfspand hadden niets door.

De politiewoordvoerder liet weten dat de politie nog geen concrete aanwijzingen heeft, maar kon wel een zeer globaal signalement van de daders geven. De twee mannen zouden een Noord-Afrikaans uiterlijk hebben. Een van hen droeg een lichtgekleurde jas, de andere droeg een donkere jas. Meer details zijn tot dusver niet bekend.

Omdat er weinig getuigen zijn, roept de politie mensen die iets hebben gezien op om contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.