OZ deelt tik uit aan Bloemendaal

foto Hein Flach

Hein ten Berge
bloemendaal

De hockeyers van Bloemendaal hebben het eerste finaleduel in de play-offs met 2-3 verloren van Oranje Zwart.

Bloemendaal kwam zaterdag in de eerste helft amper in der wedstrijd tegen de solide verdedigende Eindhovenaren die op hun beurt gevaarlijker waren in de cirkel van de thuisploeg. Dit leidde tot vijf strafcorners voor de formatie van coach Michel van den Heuvel. Eenmaal was specialist Mink van der Weerden daaruit succesvol. De tweede Eindhovense treffer viel ook voor rust, op naam van Fareed Ahmed, na een grote defensieve fout aan Bloemendaalse zijde.

In de tweede helft kwam Bloemendaal terug in het duel dankzij Glenn Schuurman die scoorde uit een strafcorner, de enige korte hoekslag die de thuisploeg in dit duel mochten nemen. Eby Kessing, bezig aan zijn laatste wedstrijden voor de Musschen, bracht daarna zijn team op gelijke hoogte. Drie minuten voor tijd bezorgde Van der Weerden de winst door wederom uit een strafcorner –de achtste- te scoren.

Morgen spelen beide teams het tweede duel. Bloemendaal zal dan moeten winnen met minstens 2-0 om de landstitel te veroveren. Bij een gelijkspel tellen de uitgemaakte doelpunten dubbel.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.