Jenniskens als redder in nood

Martijn van Westerop
Bloemendaal

Een week geleden zaten ze nog op Sardinië. Zondag was het eerste puntenverlies van de Mussen in 2016 alweer een feit.

En dat terwijl de trip naar Italië deel uit maakte van een ’fantastische voorbereiding’, zoals Tim Jenniskens het noemde. Het werd 1-1 tegen Pinoké. En dat was tich wel minder dan waarop de aanhang vooraf had gehoopt.

Nee, boos was Jenniskens niet na afloop. ’Jammer’ noemde hij het gelijkspel wel.

En hij toonde zich realistisch. ,,Als je ziet hoeveel corners zij hadden, mag je van geluk spreken met een punt”, aldus de Bloemendaler, zondagmiddag acterend als middenvelder. Al heeft hij dit seizoen ook als spits en verdediger gespeeld. Wat dat betreft is hij de Haarlemmerolie van Bloemendaal; overal inzetbaar en het werkt altijd. Niet geheel toevallig was hij dan ook de maker van de 1-1, diep in de tweede helft.

Kleine verschillen

Een gelijkspel tegen middenmoter Pinoké was vroeger misschien een grote tegenvaller voor de Bloemendalers maar die tijden zijn allang voorbij. De verschillen zijn tegenwoordig maar klein in de hoofdklasse. Van de vier ploegen uit de top vier verloren gisteren Amsterdam en HGC van lager geklasseerde ploegen en kwam alleen Oranje Zwart tot winst.

Concurrent Hurley verloor ook waardoor Bloemendaal nu een puntje voorstaat op de Amstelveense verrassing van het seizoen. ,,Dat maakt deze competitie wel heel erg leuk”, aldus Jenniskens. ,,Maar laten we wel wezen: met wat wij in het veld hebben staan, hadden we vandaag gewoon moeten winnen”.

De Musschen, die vorige seizoenshelft afscheid namen van coach Russell Garcia na een dramatische seizoenshelft en daarna zo opleefden onder diens opvolger Laurence Docherty, begonnen gisteren zeer gretig tegen de Amstelveense ploeg.

Maar na een paar minuten zakten dat wat in. De strijd werd gelijkwaardiger. Er waren kansjes voor Roel Bovendeert en Thierry Brinkman voor de thuisploeg, de gasten kwamen tot drie strafcorners, die netjes gekeerd werden door doelman Jaap Stockmann.

Gemor

Na rust werd het wat zorgelijker voor de nummer vier van de hoofdklasse toen Joost van der Vijfeijken uit een rebound van een Amstelveense strafcorner de score opende. Een wedstrijd verliezen betekent voor Bloemendaal meteen dat het uit de top vier valt en dat het gemor op de club begint.

Maar toen was daar Jenniskens die een kwartier voor tijd groter leed deed voorkomen. ,,Er is geen man overboord. We stonden te popelen om weer te beginnen, hadden een fantastische voorbereiding. Maar vandaag lukte het gewoon niet. We hebben teveel corners weggeven (zes, red.), dat mag niet en daar moeten we naar kijken. Maar er ging ook veel goed. Ik heb zin in de volgende wedstrijd, tegen SCHC. Ons energieniveau zal dan net zo zijn. Daar lag het echt niet aan. En wat het dan wel was vandaag? Daar moeten we maar niet te lang bij stil blijven staan.”

Bloemendaal: Stockmann; J. Brinkman, Jolie, De Groot, Schuurman; Hofman, Jenniskens, Van Puffelen; Ford, Bovendeert, T. Brinkman.

Wissels: Mir, Beekmans, Van der Drift, Aarts, Molenaar, Van Doorn.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen