Invallen bij Schiphol en KLM

Frans van den Berg
Schiphol

De Autoriteit Consument & Markt (voorheen NMa) is dinsdagmiddag begonnen met een onderzoek naar mogelijk te intensieve samenwerking tussen KLM en Schiphol. De invallen waren vooraf aangekondigd.

,,We bezoeken Schiphol en KLM om meer informatie te krijgen over de afspraken die zij  in het kader van de Commissie Shared Vision, onder leiding van Hans Alders, hebben gemaakt. Als toezichthouder controleert ACM of Schiphol en KLM zich aan de mededingingswet gehouden hebben. Het bezoek van ACM heeft als doel feitelijk vast te stellen hoe die samenwerking concreet is vormgegeven'', is het enige wat de woordvoerder kwijt wil. Hij wil niet ingaan op de vraag of ACM uit zichzelf dit onderzoek is begonnen of na klachten van andere maatschappijen.

Met name Easyjet heeft zich de afgelopen tijd boos gemaakt over het akkoord, waarin KLM en Schiphol aangeven niet zonder elkaar te kunnen en meer met elkaar rekening te zullen houden. Daarbij zijn afspraken over tarieven, de nieuwbouw en komst van nieuwe maatschappijen. Easyjet laat weten geen officiële klacht bij de ACM te hebben ingediend, maar is wel blij met het onderzoek.

Meer nieuws uit frontpage

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.