Topvrouw

Paul van der Kooij

Het voelt een beetje alsof ik tekortgeschoten ben. Dat ik de wereld - vooral die binnen de Ringvaart - niet duidelijk heb kunnen maken hoe uniek ’mijn’ kandidate is. En hoe hard ons verdeelde land verbindende krachten nodig heeft als Elaine B. Veldema-Cooper.

Natuurlijk, deze kandidate had geduchte concurrentie bij de verkiezing van de Haarlemmermeerder van het jaar. Haar soms wat oudere achterban bleek ook niet altijd even digitaal, wat stemmen via de site tot een opgave maakt. Toen ze op zeker moment vroeg of ook een handtekeningenlijst telde, had ik graag ’ja’ gezegd. Maar de reglementen waren onverbiddelijk: stemmen kon alleen via site of bon. En wat deed ik toen ik op de redactie een pak kranten mét de gewenste bonnen zag liggen? Vol enthousiasme het zaakje brengen.

Met nog meer enthousiasme zag ik hoe ze, ingevuld en al, terugkwamen. En toen een dochter kort voor het sluiten van de digitale stembus aangaf dat stemmen niet meer ging, baalde ik heel even. Tot ik al snel bedacht dat dat de beveiliging via IP-adressen moet zijn geweest. En ach, ook zonder die laatste stemmen, haalde ze een topnotering. Met commentaren als: ’Ze is gewoon een topvrouw die al jaren voor iedereen klaar staat’. En: ’Mensen als zij maken dat je blijft geloven in de ander.’

En dat is toch ook prachtig?

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.