Hulde aan het bruidspaar

Richard Walraven
Hoofddorp

Het kersverse bruidspaar Patrick en Monique Logger, afkomstig uit Badhoevedorp, straalt. Dit is de dag van hun leven. ,,De cirkel is rond, het gezin compleet. En straks gaan we naar ons nieuwe huisje", zegt Patrick. Onder we verstaat hij ook hun zoontje Mike (bijna twee) en Robin en Jessie, dochters van Monique uit een eerdere relatie. ,,We waren een samengesteld gezin, nu zijn we één gezin."

Waarom ze voor het raadhuis, De Cruquius is bijvoorbeeld veel populairder als trouwlocatie, hebben gekozen? ,,We wilden het gewoon in onze eigen gemeente doen", verklaart Patrick. ,,Het was geweldig. Precies wat we hadden gedacht, superromantisch", vult Monique aan.

Hoe ze elkaar ontmoet hebben? Dat wil de bruid wel vertellen. ,,In het zwembad in Badhoevedorp. Hij was aan het duiken en ik was er voor de zwemles van mijn dochter. Ik dacht: wat een mooie, knappe man. Die wil ik hebben, en dat is gelukt."

Het afscheid van trouwambtenaar Ellen Lücke (buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand, officieel) is hartelijk. ,,Ze heeft mooi gesproken. Over ons leven. Daar ben ik haar dankbaar voor."

Bijzonder

,,Het lijkt alsof we bevriend zijn, maar tot vorige week kende ik haar niet", lacht Lücke. De Zwanenburgse herkent de vraag wel. ,,Eigenlijk vind ik het best bijzonder. Je komt als ambtenaar ergens binnen en mensen vertellen je hun hele leven. Dan heb je opeens een band."

Hoe je trouwambtenaar wordt? ,,Ik heb gewoon op een advertentie gereageerd. Moest ik eerst nog wel een proefhuwelijk doen. Heel spannend vond ik dat, maar ik werd wel aangenomen."

Lücke, die ook een deeltijdbaan als salarisadministrateur heeft bij een grote firma, noemt trouwen haar ’hobbywerk’. ,,Hier word ik altijd vrolijk van. Een huwelijk is natuurlijk ook een vrolijke aangelegenheid. Ik doe dit al drie jaar. Ieder jaar zo’n 25 huwelijken. En dat blijft bijzonder. Zo mooi dat je op zo’n moment, heel belangrijk in het leven van wildvreemde mensen, mag delen."

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.