Straten Badhoevedorpse nieuwbouwwijk Quatrebras vernoemd naar bloemen en planten

Daslook.© Archief

Richard Walraven
Badhoevedorp

De straatnamencommissie van de gemeente Haarlemmermeer heeft voor het eerste deel van de toekomstige nieuwbouwwijk Quatrebras in Badhoevedorp straatnamen bedacht. Er is gekozen voor namen van bloemen en planten.

De straatnamencommissie heeft voor namen van bloemen en planten gekozen, omdat dit mooi aansluit bij de bestaande straatnamen in de omgeving.

De commissie heeft een keuze gemaakt uit een lijst van plantensoorten in Nederland. Planten waar al een weg, straat, laan, steeg of plein naar is vernoemd in de polder zijn afgevallen.

Van de resterende bloemen- en plantennamen heeft de commissie de mooiste gekozen: Oleanderlaan, Daslookstraat, Lotusbloemstraat, Trompetbloemstraat, Sleutelbloemstraat, Silenestraat, Aronskelk, Wilgenroos, Balsemien, Zilverschoon en Lupinesingel sieren straks de straatnaambordjes in Quatrebras.

Oproep

De commissie roept voor de resterende straten in Quatrebras de hulp in van de Haarlemmermeerders. Het is de bedoeling dat de straten naar ’bijzondere Badhoevedorpse dames’ worden vernoemd.

De keuze tussen de namen wordt pas na de zomer gemaakt, maar tips insturen kan al naar badhoevedorp@haarlemmermeer.nl

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.