Bloemendaal houdt OZ op 0-0

Monne Reitsma
Bloemendaal

De goede start van een week geleden heeft zondag een vervolg gekregen voor de hockeysters van Bloemendaal. Een dominerend Oranje Zwart moest toch genoegen nemen met 0-0.

Oranje Zwart, dat gezien mag worden als een sterke middenmoter, was zondag de bovenliggende partij in het duel in Bloemendaal. In veldoverwicht althans. Maar dat betaalde zich niet uit in kansen.

De formatie van coach Jorge Nolte en zijn assistent Teun de Nooijer toonden zich namelijk gisteren vooral sterk in verdedigen. De Eindhovense ploeg kende in de eerste helft welgeteld een veldkans die gestopt werd door keepster Alexandra Spoelder en een strafcorner die weinig overtuigend genomen werd. Daartegenover kon Bloemendaal een strafcorner zetten, genomen door Melle Spruijt bij absentie van specialiste Annemieke Schildmeijer die te laat kwam.

Fel

Na de hervatting begon Bloemendaal nog fel maar moest wederom al snel weer het overwicht laten aan de gasten. Vier strafcorners, waarvan drie genomen door de sterke Valerie Magis en een veldkans kwamen daar uit voort. Maar gescoord werd er niet. En dat mag volledig op het conto van keepster Spoelder worden geschreven. Zij hield haar ploeg tweemaal met een superreflex op de been. Waarmee Bloemendaal na het gelijkspel tegen MOP in het openingsduel nu weer een punt pakt.

Zelfvertrouwen

,,Dit is goed voor ons zelfvertrouwen. We hebben vandaag onwijs volwassen, professioneel en slim gespeeld”, aldus de doelvrouw. ,,We hebben dit echt samengedaan.” Wellicht helpt haar optreden haar in haar gevecht om de positie van eerste keepster, die ze voert met Laura Sluijter. ,,Dat is een strijd”, erkende ze. ,,Maar ons doel is om het zo positief mogelijk te houden. Moge de beste op het veld staan.’’

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen