Duinwijck maakt vliegende start in competitie

© ANP

Theo Plasschaert
Badminton

De Haarlemse badmintonclub Duinwijck heeft een vliegende start gemaakt in het openingsweekend van de competitie. In Tilburg moest Hoornse BV er met 8-0 aan geloven.

Duinwijck was de enige van de tien teams dat de maximale winst behaalde en is daardoor in elk geval een week lijstaanvoerder. Hoornse BV nam op het laatste moment de plek over van Slotermeer, dat zich heeft terug getrokken uit de hoogste divisie.

De Noord-Hollanders gaan een moeilijk seizoen tegemoet met onder meer oud-Duinwijcker Steef van Wooning in de zwakke selectie. Als coach werd Gerrit Bruil aangetrokken, vader van oud-international Chris en in het grijze verleden nog trainer van Duinwijck en oprichter van de eerste badmintonschool.

Duinwijck miste alleen de ervaren Jorrit de Ruiter vanwege privé-problemen. Coach Stan Put was vooraf duidelijk. ,,We wisten dat Hoornse BV waarschijnlijk de zwakste broeder is en wilden meteen een stevig resultaat neerzetten dat Duinwijck-waardig is. Hoewel we nog wedstrijdritme missen, is dat aardig gelukt.”

Heel weinig toeschouwers waren afgekomen op de gezamenlijke kick-off en zij zagen hoe alle Haarlemse wedstrijden zonder problemen in twee games werden afgewerkt, met uitzondering van een gemengd dubbel. Het koppel Fabienne van Affelen/Ralph Starren had drie games nodig tegen hun opponenten. ,,Opmerkelijk vind ik hoe goed het team elkaar onderling feedback geeft na afloop, in een open positieve sfeer’’, aldus Put.

Meer nieuws uit Sport

Meest gelezen