Raad van State: geen vrees voor coffeeshop aan Venneperweg

Richard Walraven
Nieuw-Vennep

In een voorlopige uitspraak stelt de Raad dat de gemeente Haarlemmermeer slechts lichte alcoholvrije horeca toestaat aan de Venneperweg in Nieuw-Vennep. Een coffeeshop past daar niet bij.

Alleen het al bestaande Italiaanse restaurant heeft in het nieuwe bestemmingsplan een wat zwaardere horecabestemming gekregen. Maar dat vindt de Raad geen probleem omdat het restaurant er al een tijd zit. Voor de rest zit er een bakkerij, een woonwinkel en woningen. Mogelijk dat de bakkerij een cafetaria zal beginnen, voor de rest is er niets aan de hand.

Coffeeshop

Met de uitspraak wijst de Raad het schorsingsverzoek van een aantal omwonenden van de hand. Zij vreesden vooral de komst van een coffeeshop. De bezorgde Nieuw-Vennepers menen dat de gemeente met de horecabestemmingen de poort voor de komst van een coffeeshop wijd open zet.

De Raad van State ziet dat niet, en stelt dat voor zwaardere horeca nog een aparte procedure nodig is. Overigens zit een vestiging van een coffeeshop er voorlopig niet in omdat er een aantal jeugdinstellingen in de buurt zit. Volgens de gemeente komen de bezwaren van omwonenden vooral voort uit een (inmiddels gesneuveld) plan voor een coffeeshop aan de Venneperweg 433.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.