Museum Haarlem op zoek naar 'oude' kleren

© Publiciteitsfoto

Leontien van Engelen
haarlem

Museum Haarlem aan het Groot Heiligland is voor de nieuwe tentoonstelling ’Haarlem Gekleed, van 1900 tot nu’ op zoek naar oude kleren. Oneerbiedig gezegd dan, want in de expositie wil het museum graag laten zien hoe Haarlemmers van het begin van de vorige eeuw tot nu gekleed gingen en gaan.

,,We zoeken kledingstukken als geborduurde spijkerbroeken uit de jaren zestig en zelfbeschilderde T-shirts. Of een charlestonjurk uit de jaren twintig. Maar ook kleding uit de Tweede Wereldoorlog. Bekend is bijvoorbeeld dat er toen jurkjes van gordijnstof werden gemaakt en vilten hoedjes van ondertapijt’’, zegt directeur Laura van der Wijden van het museum.

Ook de wat ’spannender’ kleding is zeer welkom. ,,Zoals jarretels en de punt bh’s uit de vijftiger jaren.’’ Ook kleinere artikelen zoals buttons of een hoelahoep zijn welkom, evenals foto’s waarop de kleding goed zichtbaar is en die een tijdsbeeld duidelijk weergeven. Alle in bruikleen gegeven items zijn van half oktober tot begin april te zien in het museum.

Mensen die iets in bruikleen willen geven kunnen contact opnemen met Pina Cardia van het museum via info@museumhaarlem.nl.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.