Prikacties op scholen lager onderwijs Zuid-Kennemerland en Haarlemmermeer

Annalaura Molducci
Haarlem

De meeste basisscholen in de regio Zuid-Kennemerland en Haarlemmermeer doen volgende week dinsdag mee aan een prikactie. De scholen gaan die dag pas om half tien open.

Dat blijkt uit een telefonische rondgang langs twee grote scholenkoepels voor basisscholen in Haarlem, te weten Spaarnesant en Salomo. Een woordvoerder van Spaarnesant heeft geïnventariseerd welke scholen meedoen.

Dat zijn alle 26 openbare basisscholen. De scholen hebben de ouders inmiddels in een brief op de hoogte gesteld.

In de brief staat dat de acties worden gevoerd voor goed onderwijs. Volgens de scholen moet er nu worden geïnvesteerd in goede leerkrachten. Maar de werkdruk is te hoog en het salaris is te laag. Dat zorgt voor hoog ziekteverzuim, veel uitval van leerkrachten en een onaantrekkelijk perspectief voor studenten.

Bij de christelijke onderwijsstichting Salomo zegt bestuurder Ben Cüsters dat bijna alle christelijke basisscholen in Haarlem meedoen. ,,Behalve een van onze scholen die op schoolreis gaat, maar dat is een puur pragmatische reden.” Salomo heeft zeventien scholen.

Ook de basisscholen in de regio doen mee aan de actie net als de scholen in Haarlemmermeer, zegt een woordvoerster van Stopoz. ,,Onze negen scholen doen allemaal mee.” De acties worden gehouden door PO in Actie, een groep van 37 duizend leerkrachten in het basisonderwijs.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.