Rugbyclub Haarlemmermeer Hawks mag langer blijven

Hoofddorp

Rugby Club Haarlemmermeer Hawks kan voorlopig gebruik blijven maken van de accommodatie en het clubgebouw van voetbalclub UNO aan de Bennebroekerweg. Dat heeft de gemeente Haarlemmermeer in een brief aan het bestuur laten weten. Het verblijf van de rugbyers, die te gast zijn op het complex, is met een jaar verlengd.

De afgelopen weken was Rugby Club Haarlemmermeer Hawks regelmatig in het nieuws. Niet alleen vanwege de sportieve prestaties van de jeugdteams, maar vooral omdat de vereniging van de gemeente te horen had gekregen dat zij de huidige locatie op termijn moet verlaten. In het gebied tussen de Bennebroekerweg (waar de entree van het het veld zit) en de Nieuwe Bennebroekerweg worden binnen afzienbare tijd woningen gebouwd die tot het zogeheten Victoriapark gaan behoren. Dat is een deelgebied van het project ’De Parken’, langs de rand van recreatiegebied Park21, waar maar liefst 3.500 woningen worden gebouwd.

Afgelopen weekeinde heeft het bestuur van Haarlemmermeer Hawks van de gemeente een brief ontvangen waarin staat dat de rugbyclub in elk geval tot 1 mei 2018 op de huidige locatie kan blijven. ,,Dat is voor ons heel goed nieuws’’, laat voorzitter Ron Balder namens de vereniging weten. ,,Dat betekent niet dat de gemeente en de rugbyclub het rustig aan kunnen doen. De komende maanden zal verder worden gezocht naar een nieuwe locatie. Zodra hierover meer duidelijkheid komt, zal de rugbyclub dit bekendmaken.’’

Er zijn twee alternatieve locaties voor de groeiende vereniging (nu 136 leden) bedacht. Een in Nieuw-Vennep, en een in een groenstrook van Park21 vlakbij de honkbalstadion. Balder heeft vorige week in deze krant al een duidelijke voorkeur voor de laatste plek uitgesproken. Het bestuur is al driftig op zoek naar een zelfbouwclubhuis, een ’schottenkeet’.

Ook sportief gezien gaat het goed met de club, vooral bij de jeugd. Komend weekeinde spelen de Cubs (12-13 jaar) van de Hawks op het Van der Aartsportpark in Haarlem de kampioenswedstrijd tegen Rugbyclub Haarlem. Aanvang 11 uur.

Meer nieuws uit Haarlemmermeer

Ombudsman

Ombudsmannen Durk Geertsma & Ed Brouwer springen in de bres voor de consument.