Giel Beelen vertelt in het Dolhuys over zijn passie voor Serious Request

Leontien van Engelen
haarlem

Nog een paar weken en dan is Haarlem het middelpunt van de jaarlijkse 3FM Serious Request-actie. Zes dagen lang staat het Glazen Huis op de Grote Markt en wordt er geld ingezameld voor meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden.

3FM-deejay en Haarlemmer Giel Beelen zat zelf acht keer in het Glazen Huis, maar heeft er bewust voor gekozen om dat dit jaar, in zijn eigen stad niet te doen. Hij trekt als ambassadeur door de Spaarnestad om projecten te bezoeken waar geld wordt ingezameld. Donderdagavond vertelt Beelen in Het Dolhuys van 19.30 tot 22.00 uur over zijn passie voor 3FM Serious Request. Ook Juriaan Lahr, hoofd Internationale Hulpverlening van het Rode Kruis is aanwezig. Hij bezocht diverse conflictgebieden en vertelt over de impact van seksueel geweld.

Verder zingt Aina, vierdejaars conservatoriumstudente en winnaar van de Gitaarlem Talentenavond, haar nummer 'Dit gaat om jou'. Die song staat op de speciale Serious Request-cd, naast tracks van artiesten als Alain Clark, Van Velzen en Niels Geusebroek.

Voorafgaand aan deze avond is er donderdag vanaf 17.30 uur een maaltijd verkrijgbaar in museumcafé Thuys, €15 euro p.p. waarvan  €2,50 euro is bestemd voor Serious Request.

Graag vooraf reserveren (en aangeven met of zonder maaltijd) via de website van Het Dolhuys. Het Dolhuys, Schotersingel 2, Haarlem. 27 nov., aanvang 19.30 uur, Entree €10

Meer over het Glazen Huis Haarlem leest u hier.

Meer nieuws uit Haarlem

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.