Avondvierdaagse Nieuw-Vennep uitlopen op ’Crazy friday’

Bijzonder gekleed voor de avondvierdaagse in Nieuw-Vennep.

Bijzonder gekleed voor de avondvierdaagse in Nieuw-Vennep.© Foto United Photos/Remco van der Kruis

1 / 3
Wessel Mekking
Nieuw-Vennep

Zo’n negentienhonderd medailles werden uitgereikt aan de doorzetters die vrijdagavond de Oranje Avond4daagse Nieuw-Vennep (OA4D) volbrachten. De wandelaars kregen bij het Herbert Vissers College (HVC) een warm onthaal van hun fans.

Deelnemers die zich op deze ’Crazy friday’ het leukst, grappigst of liefst uitdosten, kregen een mooie prijs. Onder anderen twee dames die elke dag verkleed meeliepen, vielen in de prijzen. Het duo had bijvoorbeeld boeven- en ballonnenpakken aan.

Ook de vrijwilligers achter de Vennepse avondvierdaagse hadden hun feestelijke oranje kleding aangetrokken, vertelt mede-organisator Mandy Kuijk. Haar dochter Rosa (8) is al jaren nauw betrokken bij het wandelevenement. ,,Ze gaat mee sponsoren werven, tasjes vullen op het HVC en, heel belangrijk, ze helpt met het sorteren en het klaarleggen van de setjes stempelkaarten en dit jaar ook de polsbandjes van de individuele lopers. Dit doet ze volledig zelfstandig’’, vertelt moeder Mandy trots. ,,Verder wil ze graag elke dag op tijd aanwezig zijn om nog kleine klusjes op het HVC te doen, zoals vrijdag het ophangen van de medailles.’’

Omdat ze zo enorm helpt, kreeg ook Rosa een speciaal OA4D-jack en de bijbehorende T-shirts. ,,De hele week is ze dan ook in haar OA4D-shirt naar school gegaan’’, vertelt haar moeder.

Meer nieuws uit HD

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.